Sayfalar

JACOB GECE GEZGİNLERİ - YORUM

Tanıtım

Yedi asırdır kimse onu baştan çıkaramadı. Ama bu gece farklı olacak…

Zamanın başından beri var olan Gece Gezginleri, karanlığın gölgelerinde yaşamaktadır. İnsanlara âşık olmaları kesinlikle yasaktır ve bu kadim yasanın uygulanmasını sağlayan tek kişi İnfazcı Jacob'dır. Jacob insanlara karşı arzularına yenik düşen tüm Gezginleri, bahaneleri ne olursa olsun adalete teslim etmiştir. Yasak tutkulara, önüne geçilemeyen açlığa hatta ay lanetine karşı bile bağışıklığı vardır ve kendine hâkimiyeti tamdır… ta ki New York'un karanlık bir sokağında Isabella'yı görene dek. Jacob'ın aklında kadının hayatını kurtarmak yoktur. Fakat onu kollarının arasına aldığı an engelleyemediği duygulara kapılır ve birdenbire her şey değişir.

Birbirlerine karşı hissettikleri dayanılmaz cazibe kesinlikle yasalara aykırıdır ve Jacob'ın o ana dek inandığı her şey arzuların alevinde hızla yanıp kül olacaktır.
Gece başlasın!..


Yazarı: Jacquelyn Frank
Çevirmeni: Nüket Kantürk
Orjinal Adı: Jacob ( Nightwalkers - 1 )
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Goodreads Puanı: 4.02
Seri Sıralaması: 1/6
Safa Sayısı: 336





 Onlara Gece Gezginleri diyorlar, iblisler,kurt adamlar, vampirler aralarında bir çok türü var ..

Jacob, dört yüz yaşında bir iblis, ve o bir infazcı, her bir iblis doğadaki bir elementi temsil ediyor, mesela Jacob bir toprak iblisi , o doğanın ta kendisi : )

iblislerin senede iki dolunay zamanları var,onlar için hem kutsal hem de lanetli bir zaman, lanetin nedeni ise , bu zamanlarda İblisler en güçlüsünden en zayıfına, en kadiminden en ergenine kadar, engel olamadıkları bir şehvetin büyüsü altına giriyor, insanlara karşı koyamadıkları bir arzuyla, cinsel birleşme amaçlı saldırıyorlar , bu  o kadar şiddetli oluyor ki bu ilişki sırasında iblisler tüm iyi ve doğru yanlarının kapılarını kapatabiliyor, kendilerini o anın büyüsüne kaptırabiliyorlar ve bu da çoğu zaman insan olan tarafın ölümü ile sonuçlanıyor ..

Jacob, insan ırkını bu tehlikeli dolunay zamanlarında kendi ırkından korumakla görevli, kim olursa olsun şiddetle cezalandırıyor bu nedenle çok yakın arkadaşları dışında infazcının neredeyse hiç seveni yok..

Aslında bu lanetlerinin çözümünü zamanında yaptıkları bir katliamla kendi elleriyle yok etmişler, tabi farkında olmadan, zira katlettikleri ırk Druid ırkı, yani onların bu lanetlerinin tek çözümü Druid ler le ya da onların soyundan gelenlerle birlikte olmalarında,..

Fakat gerçek şu ki,  İblisler onları tamamen yok ettiklerini düşünseler de hayatta kalan Druid ler ,insanlarla çiftleşip bir şekilde soylarını devam ettirmişler, yani dünya da kadın ve erkek, yarı insan yarı druid kanından olan ölümsüzler dolaşıyor fakat insanlar bunu kendileri de bilmiyor …

İsabella ve kız kardeşi Druid soyundan geliyor, fakat bundan haberleri yok zira normal bir hayat yaşamışlar, Bella ve Jacob un tesadüfi karşılaşmaları ki oda oldukça enteresandı,tüm bilinen gerçekler değişiyor ve her iblisin aslında bir Druid eşi olduğu ortaya çıkıyor..

Aslında bu biraz tehlikeli bir durum çünkü, bir iblis farkında olmadan bir şekilde Druid eşine tesadüfen rastlamış ve sırf şehvet zannederek ona kısa bir şekilde dokunmuş da olsa ayrıldıklarında , bu iki tarafından ölümü ile sonuçlanıyor, zira enerjileri ile birbirlerini besliyorlar, çünkü dokunuşları ile dna larını aktive etmiş oluyorlar, o andan itibaren ya birbirleriyle eşleşecekler yada ölümü göze alacaklar..

Kitabı çok beğendiğim , sevdiğim fantastik kitaplarımın arasında yerini aldı, aşk, erotizm, aksiyon derken okunması gayet keyifli, gerçi bazı okuyucular sıkılmış , yazar olaylar ve geçmiş kehanetler daha iyi anlaşılsın diye biraz fazla detaya girmiş o kısımlar belki sıkabilir :)

Yayınevi mutlaka diğer kitapları da çıkarmalı, zira diğer kitapların karakterlerinden bazılarını bu kitapta tanıdım ve çok sevdim hepsi birbirinden tatlı   : ))

Seri Şimdilik 6 kitap görünüyor Gideon - Elijah ve Noah'ı bu kitapta sıkça görüyoruz ve kesinlikle seveceksiniz :))


Jacob (Nightwalkers, #1) 

Gideon (Nightwalkers, #2) 

Elijah (Nightwalkers, #3) 

Damien (Nightwalkers, #4) 

Noah (Nightwalkers, #5) 

Adam (Nightwalkers, #6) 



PUANIM



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder