Sayfalar

İLK - YORUM




Tanıtım

Zeynep Işıklar'ın dördüncü kitabı İlk, Yarım kalmış iki hayatın, birbirini tamamlayan iki eksik ruhun, bütün ilkleri birlikte yaşayan bir adamla bir kadının hikâyesini anlatıyor. 

Ancak iki yarım tamamlar birbirini… Ezel, hapsolduğu karanlıkta hiç olmak istemediği birine dönüşürken Meyra, bir anda karşılaştığı dünyanın buz gibi gerçekliğiyle ilk defa yüzleşiyordu. İki yaralı, iki yalnız ruhtu onlar. Geçmişin getireceklerinden habersiz sığınmışlardı birbirlerine. Her şey güzel olabilirdi. Kader, hediyeleriyle birlikte kötü sürprizler de getirmeseydi…



Yazarı: Zeynep Işıklar
Yayınevi: Müptela Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Goodreads Puanı: 3,65




Yorum

Yazarın sevdiğim ikinci kitabı oldu, tek sıkıntım kızın fazla saf olmasıydı biraz dozu aşılmıştı yani :)

Yetimhanede 19 yaşını dolduran ve oradan ayrılmak zorunda kalan Meyra, dışarıda geçirdiği ilk gecesinde, bir otel odasında başına gelen talihsizlik nedeniyle ki kız resmen direkten döndü, Ezel'le tanışıyor. Ezel karanlık işlerle uğraşan bir adam, yaşadığı hayat buna mecbur bırakmış desek daha doğru olur.

 Kitabın büyük bir kısmı sakin geçiyor, ikili arasında başlayan yakınlaşma, birbirlerinin her anlamda ilkleri olması derken aralarındaki bağ oldukça güçleniyor, ta ki Ezel'in sevdiği kadının geçmişini araştırmaya başlamasına kadar, işte orada işler karışıyor, ortalık birden hareketleniyor, geçmişten çıkıp gelen dostlar, düşmanlar, açığa çıkan sırlar, geçmişin duvarlarını bir bir yıkarken, aslında bu ikiliyi birbirine çocukluklarından bağlayan daha güçlü bağlar olduğunu öğreniyoruz, silahlarla ve kanla yoğurulmuş bir bağ.

Kitap sonlara doğru cidden hareketli sahnelerle göz doldurdu ve bu çok hoşuma gitti, sadece bir karakter vardı ki onun ölmesine cidden üzüldüm :(





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder