Sayfalar

GÜLİZAR - YORUM

Tanıtım

Kömür karası saçları dağılmış sırtüstü yatıyordu yatakta Gülizar. Gözlerini tavana dikmişti. Derme çatma, yıkık dökük kerpiç damdaki o tek noktaya bakışlarını kilitlemişti. Bedeni bu hecin devesi misali iri cüsseli adamın altında yatıyor olsa da, ruhu pek sevdiği arkadaşı Hatice ile pamuk tarlalarında koşup parlak renkli kâğıtlardan yaptıkları uçurtmayı uçuruyordu.

Pamuk tarlasındaydı artık o. Kucağında da Berkin... Parlak renkli kâğıtlardan yaptığı uçurtmayı uçuruyordu Gülizar… Berkin ise küçük kahkahalar atıyordu…


Yazarı: Elif Güçlüten
Yayınevi : Düz Yazı Yayınevi
Goodreads Puanı: 
Sayfa Sayısı : 218









 Kitap, henüz on iki yaşında kendisinden yirmi yaş büyük biriyle evlendirilen ve o rezil herif bir iş kazasında öldükten sonra beş çocuğuyla ortada kalan Gülizar'ın hikayesini anlatıyor, iki tarafın ailesi de çocuklara bakmak istemeyince, kızlarının da kendisiyle aynı kaderi yaşamasını istemeyen Gülizar, onları da alıp Urfa'dan İstanbul'a kaçıyor, fakat kısa bir süre sonra küçük oğluyla birlikte trafik kazasında ölünce ,kalan dört çocuk farklı ailelere evlatlık veriliyor.

 Aslında Gülizar'ın kendi hikayesini kitabın sonunda öğreniyoruz, kitap kızlardan Neslihan'ın evlatlık olduğunu öğrenmesiyle başlıyor, sonra kardeşlerini aramaya karar veriyor ve akabinde onların hikayeleri devreye giriyor, Neslihan kardeşler arasında şanslı olanlardan biri, birde Ümit var diğer ikisi gerçekten feleğin sillesini yemiş.

 Kitap Gerçek bir olaydan esinlenerek kurgulanmış, aslında hikaye derin ve karakterlerde fazla olunca 200 sayfa yetmemiş ve birazda acemice kaleme alındığını düşünüyorum, zira en fazla Neslihan ve Elvan'ın hikayesi anlatılıyor diğerleri tadımlık eklenmiş, hepsini anlatayım derken geçişler hızlı olmuş, üstüne birde Neslihan'ın iki erkek arasında kalan aşk hikayesi eklenince, bir o olaya ,bir bu olaya atlıyoruz, aslında kitaptan ziyada ,kitap özeti gibi olmuş, keşke gereken özen gösterilseydi ortaya daha iyi bir şeyler çıkabilirdi diye düşünüyorum :) 



PUANIM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder