Sayfalar

GECE YARISI SERİSİ - TANITIM - LARA ADRİAN



“Gece Yarısı Nesli” Serinin kahramanları bir Soylu bir vampir ırkı,  birkaç günde bir insan kanıyla beslenmeleri dışında, bilindik vampirlerden biraz farklılar, hikayeleri oldukça ilginç,  bu soylu vampir ırkının başlangıcı 7 kadime dayanıyor, ve dünya’ya başka bir gezegenden gelmişler, akıllarında savaştan başka bir şey olmayan istilacılarmış  ve  kendilerine uzaylı kelimesi yerine gezgin demeyi tercih ediyorlarmış, kadimlerin soylarını devam ettirmelerini tek yolu, dişi insan ırkıyla birlikte olmak, çünkü bu soylu vampir ırkının türünde genetik bir bozukluktan dolayı  dişi yok..


Onlar ne yaşayan ölü ne de şeytan tohumuydu ,onlar insan ırkıyla çiftleşmiş olan,  ölümcül dış dünyalıların evlatlarıydı, zamanla iyiler ve kötüler olarak ikiye ayrıldılar, kötülerine Issızlar deniyor , onlar kan bağımlıları ve vahşiler, soylu iyilerin aksine, insanları öldürmekten çekinmiyorlar.

Ve  iyiler bir süre sonra, insan ırkını tehdit etmeye başlayan Issızları avlamaya başlıyorlar ama asıl hedef Issızların başı kadim kötü Dragos’u yok etmek, çünkü Dragos’un tek amacı yeni bir kadim yaratıp dünya yı ele geçirmek..

Her kitap farklı bir soylu vampiri anlatıyor, her soylu kendi hikayesinde soy eşiyle karşılaşıyor, yalnız seride tüm karakterleri görmek mümkün zira kitaplar ana karakterler dışında birbirine bağlı, bütün bir hikaye var ..
Bu harika Seri şimdilik  13  kitaptan oluşuyor bizde en son altıncı kitap yayınlandı yayınevi yedinci kitap için Ekim 2015 Sonu demişti : )








Gece Yarısı Serisi 1

Gabrielle Maxwelli'in en gizli fantezilerini gerçeğe dönüştürecek olan siyah saçlı yabancı, kalabalık gece kulübünde uzaktan onu seyrediyordu. Bir anlığına gördüğü bu adam bütün hayatını değiştirecekti. Fakat Gabrielle'in tanıt olduğu cinayet, karanlık ve ölümcül sonuçlar doğuracaktı. Asla var olduklarını bilmediği vampirlerin dünyasına girecek ve asırlardır devam eden bir savaşın ortasında kalacaktı.

Lucan Thorne kendisini, bir ölümlü olan Gabrielle'e bağlayacak ve onu, bu karanlık dünyanın kötülüklerinden korumak için her şeyini riske atacaktı.



PUANIM






Gece Yarısı Serisi 2



Karanlık geleceğinden imgeler gören Dante her zaman yarını yokmuşçasına savaşmakta ve yaşamaktadır. Tess onun için bir diğer can sıkıcı sorundan fazlası değildir ama şimdi, birlik saldırı altındadır ve hem Tess'i hem de kendisini gittikçe yaklaşmakta olan tehditten korumak onun görevidir. Sadece bir tanecik düşüncesiz öpücük, genç kızı onun yeraltı diyarının ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir…

ve dokunuşu Tess'in içindeki gizli yetenekleri, tutkuları ve asla sahip olduğunu bilmediği açlığın uyanmasına yeter. Kanla bağlanmışlardır, Dante ve Tess tehlikeli düşmanlarından beraber çalışarak kurtulmak zorundadır. Yaşamın sınırlarını aşacak bir tutkuyu keşfetseler bile bunu yapmalıdırlar…



PUANIM









Gece Yarısı Serisi 3

Taş kalpli savaşçı yüzyıllardır görmezden geldiği çağrıya karşı koyuyor, buz tutmuş kalbini kimseye açmıyordu... 
Ta ki onunla karşılaşana kadar.
Barınak güzeli Elise Chase, elinde hançeri ve zihninde intikam duygusuyla Boston sokaklarında gezinmekte, değer verdiği herkesi elinden alan Issız vampirlere hak ettikleri cezayı vermeye çabalamaktadır. 
Doğaüstü psişik yeteneğinin onu mahvettiğini bilse de avını izlemek için bu gücünü kullanmaktadır. Bu yeteneğini etkili biçimde kullanmayı öğrenmelidir ve bunun için gidebileceği tek bir adam vardır -- 


ölümcül Soylu savaşçısı Tegan.
Sevdiklerini kaybetmenin ne olduğunu çok iyi bilen Tegan, Elise'in acısına aşinadır. Düşmanlarını soğukkanlılıkla avlayan savaşçı, öfkenin de ne olduğunu bilmektedir. Kendine hâkim olmak konusunda kusursuzdur... 
ta ki Elise ondan kendi kişisel savaşı için yardım isteyene dek. 
Aralarında kan yoluyla kurulan 'saf olmayan' bağ, onları arzunun, tehlikenin ve kalbin karanlık tutkularının oluşturduğu bir fırtınaya sürükler...



PUANIM











Gece Yarısı Serisi 4


Gazeteci Dylan Alexander için her şey onu sırların ortasına atan gizli bir mezarın keşfiyle başlar. Ancak hiçbir şey, gölgelerin arasından çıkıp onu karanlık tutkularının ve sonsuz gecelerin sürdüğü dünyasına çeken, yaralı ve öldürücü biçimde çekici adam kadar tehlikeli değildir.

Büyük bir ihanetin ardından acı ve öfkeyle yaşayan savaşçı Rio, hayatını Issızları avlamaya adamıştır. Hiçbir şeyin ona engel olmasına izin vermeyecektir -özellikle de tüm vampir ırkını ortaya çıkarma gücüne sahip olan ölümlü bir kadının. Çünkü kadim bir kötülük uyandırılmıştır ve ufukta büyük bir isyan yükselmektedir. Kendi geçmişiyle ilgili şaşırtıcı bir sır açığa çıkarken Dylan, Rio'nun dokunuşu karşısında zayıf düşer. Şimdi Dylan, gece yarısı krallığını geride bırakmak ya da gerçek tutku ve sonsuz zevki ona tattıran adam uğruna her şeyi riske atmak arasında bir seçim yapmak zorundadır…



PUANIM




Gece Yarısı Serisi 5



Kurşunlar ve bıçaklarla eğitilmiş bir savaşçı olan Renata'yı, -ölümlü ya da vampir- herhangi bir erkek yenemez. Ancak onun en güçlü silahı, nadir görülen ve ölümcül olan sıra dışı psişik yeteneğidir. Şimdi yabancı bir tehlike onun güçlükle kazandığı bağımsızlığını tehdit etmektedir. Bu altın renkli saçlara sahip vampir, onu hayalinin ötesinde zevkler yaşayacağı karanlık bir diyara sürükleyecektir.

Adrenalin bağımlısı, dövüş tutkunu Nikolai, kendi adaletini tüm Soylu düşmanlarına uygulamaktadır -ve son avı da acımasız bir suikastçıdır. 

Bir kadın onun yoluna çıkar: Baştan çıkarıcı, buz kadar soğuk bir muhafız olan Renata. Fakat Renata'nın güçleri, sevdiği birinin yaşamı tehlikeye girdiğinde sınanacak, hatta Niko'dan yardım istemesine neden olacaktır. İkisi güçlerini birleştirdiğinde büyük bir açlığın alevleri tutkuyla harlanacak, kan bağının neden olduğu eşsiz zevk onları ya sonsuza kadar lanetleyecek ya da kurtulmalarını sağlayacaktır...



PUANIM








Gece Yarısı Serisi 6

Tutsak bir kadın. 
İntikam peşinde bir adam. 
Ve yok edilmesi gereken tehlikeli bir düşman…


Geceleyin Claire Roth kendi evinden kaçmaya çalışırken cehennemden gelmiş gibi görünen alevler ortaya çıkar. Sonra ateşlerin ve küllerin ortasında bir savaşçı belirir. Bu Andreas Reichen'dır, bir zamanlar Claire'in tek aşkı olan adam şimdi onu tüketen intikam isteğiyle bir yabancıya dönüşmüştür. 

Çapraz ateşin ortasında kalan Claire, adamın vahşi öfkesinden kaçamaz ve Andreas'ın kanını da içmesiyle onun karanlık dünyasının bir parçası olur.

Andreas'ı, Soylu kardeşlerinin ölümünden sorumlu olan vampiri yok etmekten hiçbir şey alıkoyamayacaktır… Hatta gerekirse, eski aşkını bu ölümcül görevde kullanacak kadar ileri gitmeye kararlıdır. Andreas'ın tehlikeli düşmanına kan bağıyla bağlı olan Claire ise bu arayışında ona yardımcı olurken, yolculukları derin ve davetsiz tutkularla daha da tehlikeli hale gelir.

Av ile avcı arasındaki sınırlar belirsizleşirken, kör edici bir ihtiras aralarındaki ateşi daha da canlandıracaktır.



PUANIM







GECE YARISI SERİSİ 


1-GECE YARISI ÖPÜCÜĞÜ

2-KIZIL ÖPÜCÜK

3-GECE YARISI UYANIŞI

4-GECE YARISI ÇIĞLIĞI

5-GECE YARISI TUZAĞI

6-GECE YARISI KÜLLERİ

7-SHADES OF MIDNIGHT

8-TAKEN BY MIDNIGHT

9-DEEPER THAN MIDNIGHT

10-DARKER AFTER MIDNIGHT

11-EDGE OF DAWN

12-CRAVE THE NIGHT

13-BOUND TO DARKNESS

14- ?


2 yorum:

  1. seri birbiriyle bağlantılı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterler her kitapta bir aradalar,ve ana bir konu mevcut ama tek tek te okunabilir sıkıntı olmaz yalnız söylemem gerek yayinevi serinin devamını yayınlamadı bu saatten sonra yayınlamaz o nedenle sen çıkanları dogru sıralamada okuyabilirsin fantastik seviyorsan beğeneceksin kitaplari :)

      Sil