Sayfalar

EMANET GELİN - YORUM


 Tanıtım

İstanbul'un arsız Erkut'u, Mardin'in Barzan Ağa'sı… Yaşadığı iki hayatı da parmağında çevirebilen Zalim Hezeroğlu. Yaşadığı bu iki hayat, nihayetinde başına bela olmuştu. Belası da emanet bir gelindi. Güzel, uysal, günahkâr; Berçem Dağdelen. 

Kimsesiz Berçem, düğün günü kocasının ölümüyle kayınbiraderiyle evlendirilmiş ve böylece bir darbe daha almıştı. Nelerle karşılaşacağını bilmeyen Berçem Nasıl bir hayat yaşayacağından habersizce koparılmıştı doğduğu topraklardan. Hayat ona zehir olacaktı. Bir günah keçisiydi o. Emanet edildiği zalim adamın ellerinde, işkence altında bir ömür geçirecekti.

Kocasının sevdiği kadınla aynı evde nefes alabilecek miydi? Hayatı darmaduman olan Barzan, bir yanda sevdiği kadın, diğer yanda emanet karısıyla vereceği savaştan galip çıkabilecek miydi?


Yazarı: Şehnaz Gülşen
Yayınevi: Dokuz Yayınları
Goodreads Puanı: 4.14
Seri Sıralaması: 1/2
Safa Sayısı: 448








  
Doğunun en sevmediğim yüzünü anlatan bir kitap Emanet Gelin :(

Yeşil gözlü Berçem gelinin kendisi ne kadar güzelse kaderi o kadar kötü yazılmış,küçük yaşta ailesini kaybetmiş, kendisinden çokta büyük olmayan dayısı Afran büyütmüş kızı on dört yaşına kadar, Afran bir tıp öğrencisi,güçlü,yakışıklı,ve sağlam karakterli bir genç..

Bir zaman sonra Mardin'in en güçlü, zengin ve saygı duyulan ağası Raber Ağa, Berçem'i yanına alıyor,ve Afran'ı okuması için yurt dışına gönderiyor,Berçem'i kendi kızı Alaz'dan ayırmıyor, kızlar kardeşten daha yakın anlaşıyorlar, yıllar sonra ağanın oğlu Ciwan kıza aşık oluyor, Berçem, Ciwan'a aşık olmamasına rağmen, aileye olan sevgisinden ve bağlılığından dolayı Ciwan'ın evlenme teklifini kabul ediyor, fakat düğün günü Ciwan vuruluyor ki onun nedenin de karşılıksız bir aşk olduğunu kitabın sonuna doğru öğreniyoruz...

Asıl hikaye töreler gereği, Berçem'in Ciwan'ın istanbul'da yaşayan kardeşi Barzan ile evlendirilmesiyle başlıyor, Barzan oldukça yakışıklı ve güçlü bir adam, ailesinden bağımsız bir şirket kurmuş, son derece varlıklı,istanbul'da gününü gün eden, evlenmeyi düşündüğü Azra adında uyuz bir sevgilisi olan ve tavırlarıyla beni delirten biri :)

Fakat Berçem'in bir bomba gibi hayatına düşmesiyle bu kibar eğlenceli adamın içinden adeta bir Hulk çıkıyor :) kıza yaptığı psikolojik işkenceler, her gün seni boşayacağım diye ortalarda dolaşması, sofrasına bile oturtmaması, Barzan'ın gırtlağını sıkma istediği uyandırdı bende,üstelik bunlar yetmezmiş gibi birde sevgilisiyle aynı evin içinde yaşamaya başlayıp kızın gözleri önünde oynaşması bende ve Berçem'de bardağı taşırdı, Berçem ilk zamanlar sessiz kalırken sonrasında çenesiyle Barzan'ı iyice çıldırttı, hiç bir lafın altında kalmadı ve çoğu zaman benden tam puan aldı :)

Fakat hayatın onlar için farklı planları vardı,Mardin'den istanbul'a uzanan bu hikayenin hiç umulmadık bir şekilde tekrar Mardin'de son bulacağını ikisi de hesaba katmamışlardı :)

Güzel bir kitaptı,yazarın kalemini sevdim,devam kitaplarını merakla bekliyorum :))







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder