Sayfalar

İKİ ENTRİKA BİR DÜĞÜN - YORUM


Tanıtım

İnadına Aşk dizisinin senaristi Nehir Erdem'in dördüncü kitabı; İKİ ENTRİKA BİR DÜĞÜN - İSMAİL Sıcacık bir mahalle hikâyesi.

"Yenge ha yenge? Böyle mi tanıttın beni millete?"
"Evet. Ben de böyle cins bi deliyim. Ne yaparsın?"
"Doğru. Yapacak bir şey yok. Sendeki kod bozukluğu..."
"Bana bak… Benle öyle kodumlu modumlu konuşma. Yenge lafından rahatsız oldun ama bi güzel de kurulmuşsun minibüsün koltuğuna."

İşte böyle başlıyor hikâyemiz. Birbirine tahammül edemeyen bir kadın ve bir erkek, iki entrikaya kurban gidiyor, sonrasında birbirlerine mahkûm oluyorlar. Bu oyunda neler yaşanacak bilinmez ama bir yerlerde aşk, hiçbir şart gözetmeksizin yolunu bulur. Birbirlerini bir kaşık suda boğabilecek iki kişi, aşkın tutkusuna ve büyüsüne yenik düşüverir. Her şeye rağmen, her şeye inat…



Yazarı: Nehir Erdem
Yayınevi: Müptela Yayınları
Seri Sıralaması: - 
Goodreads Puanı: 4.34
Sayfa Sayısı: 448








Artık, böyle bir mahalle ve böyle sıcak insanlar kaldı mı bilmiyorum ama olsa ne güzel olurdu, sevgileri, öfkeleri, kızgınlıkları, dedikoduları ,samimi diyalogları ile sıcacık karakterlerden oluşan, insanı kahkahalara boğan harika bir kurgu sizi bekliyor :)

Mahallenin yakışıklı ağır abilerinden minübüs şöförü İsmail ile yan eve yeni taşınan ailenin üniversite öğrencisi kızları İnci arasında tesadüflerle ve yanlış anlamalarla başlayan bir aşkın, tamamen kontrolsüz bir şekilde evliliğe doğru yol almasını okuyoruz, aileler gerçekten bir alem, özellikle İsmail'in bir annesi var ki evlere şenlik, aslında hepimizin evinde olan annelerin kopyası :)

Hiç söylenmemiş sözler, ağızdan ağıza dolaşıp başka hallere büründükçe, gençler işin içinden çıkamıyor, aileler devreye girince kimse gerçekleri, yani aralarında bir şey olmadığını itiraf edemiyor, olaylar büyüdükçe İsmail, aramızda bir şey olmasa da adı benimle anılan bir kızı yarı yolda bırakamam erkekliğe sığmaz derken, İnci adı kötüye çıkacak diye ailesine bir şey diyemiyor, tüm bu karmaşanın ortasında birbirlerinden kurtulmanın yollarını ararken farkında olmadan daha da yaklaşıyorlar ve tatlı bir aşk başlıyor, birbirleriyle didişmeleri,ailelerin evlilik heyecanına ayak uydurmaya çalışmaları,konu komşunun dedikodusu derken her satırında eğlendim, özellikle İsmail harika bir karakterdi :)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder