Sayfalar

KARANLIK SERSERİ - YORUM



Tanıtım


Karanlığın Güneşe Kavuşmasının Hikâyesi...


Aras, dünyadan kendini soyutlamış ve kendi karanlığında kaybolmayı yeğlemiş, 18 yaşında genç bir adamdır. Hayatı boyunca merhamet, sevgi ve huzur denen duyguları bir kez olsun tatmayan Aras'ın annesi, babasını aldatmaktadır. 

Bu gerçeklerle çok küçük yaşta yüzleşmesine rağmen içinde biriktirdiği nefret gün geçtikçe artar. En sonunda büyük bir plan yaparak annesinin birlikte aldattığı adamın, ailesinin sonunu kendi elleriyle getirmeye yemin etmiştir. Aşk, neden insanın en savunmasız olduğu anda ortaya çıkar? Yağmur'un, hayatı rayında ilerlerken karşısına çıkan bir çocuk yüzünden her şey alt üst olmuştur. Okuldan eve olan düzeni tamamen değişmiş ve kendisini bir anda karanlık bir çocuk için güneş olmaya çabalarken bulmuştur.

 Bu yolda çok acı çekeceğini bilse de ailesinde yaşadığı sorunlar yüzünden ne düşüneceğini şaşırmış durumdadır. Aras'a çok bağlanmıştır ve ileride yaşayacağı hayatı onunla geçirmek ister fakat kendisi üzerine kurulan plandan hiç haberi yoktur…

Yazar : Miray Karakaya

Yayınevi: Siyah Beyaz 
Sayfa Sayısı : 296
Goodreads Puanı :


Yorum 

Azıcık spoiler olabilir sonra kızmayın ;)

Daha çok gençlere hitap eden bir Wattpad kitabıydı, karakterlerin yaşı 17 falandı, yazarın ilk kitabı sanırım, o nedenle kalemindeki acemilik oldukça göze çarpıyordu, aslında  kalın bir kitabın kısa bir özeti gibi geldi bana, olaylar cok hızlı gelişti, ama kötü değildi, hatta farklı bir büyüsü vardı diyebilirim.

Aras, ilgisiz bir anneye ve öz oğlunu küçük yaştan itibaren tüm pis işlerinde kullanan bir babaya sahip, öyle ki babasından nefret ediyor ama bir şekilde onun kendisini kullanmasına da izin vermiş. Aras her ne kadar kötü, karanlık bir karakter gibi görünsede içinde bir yerlerde sevgiye aç vicdanlı genç bir adam var.

Yağmur'u hiç sevmedim, hareketleri çoğu zaman fevri ve çocukçaydı, Aras'ı anlayan biri gibi göründü, hep yanında yakınında oldu ama  bence onu hiç anlamadı ve hiç hak etmedi..

Aras'ın Yağmur'un babasından alması gereken bir İntikamı vardı, daha çok babasının zorlamasıyla girdi bu intikam oyununa, amaç yağmur' kullanmak ve paçavra gibi kenara atmaktı, fakat işler hesapladığı gibi gitmedi, itiraf edeyim ben de bubhikayenin sonunu böyle tahmin etmemiştim.

Yukarıda demiştim ya yağmur hiçbir zaman Aras'ı tam olarak anlayamadı diye, finale doğru ne kadar haklı olduğumu anladım, özellikle finalde Arasın kıza yazdığı bir mektup vardı, tüm duygularını, pişmanlıklarını anlattığı, içini döktüğü bir mektuptu ve maalesef Yağmur o mektuba cevap vermek için çok geç kaldı.

Sevmedigim şeylerden bazıları, Aras'ın sürekli sigara içmesi, yan karakterlerin hikayelerine pek değinilmemesi ve tabi ki finali :(

Puanım

                 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder