Sayfalar

GÖZLERİNDEKİ CANAVAR - YORUM





Tanıtım Bülteni

Kırmızı Başlıklı Kız, Koca Kötü Kurt'a âşık olursa… Ignazio Vitale iyi bir adam değildi. Onu ilk gördüğümde tehlikeyi sezmiştim. Karanlık ve öldürücü… Büyüleyici ve ürkütücü... İstediğim her şey ve ihtiyacım olan son şey... Saplantı…

Beni ağına düşürmesi, yatağa atması ve hayatına dahil etmesi çok uzun sürmedi. Onun sırları vardı, hayal bile edemeyeceğim sırlar… Gözlerindeki karanlık, ürkütücü ve heyecan vericiydi. O, yakışıklı prens maskesi ardına gizlenmiş bir canavardı ve maskesini çıkardığında her şey değişmişti. Ondan nefret etmek istiyordum. Bazen ediyordum da... Ama bu onu sevmeme engel olmuyordu.



Yazarı: J.M.Darhower
Çevirmeni : Arzu Altınanıt
Orjinal Adı: Monster in His Eyes

Yayınevi : Yabancı Yayınları
Goodreads Puanı: 4.29

Seri Sıralaması: 1/2
Safa Sayısı:443








Ignazio Vitale, Otuz sekiz yaşında, karanlık işlerin içinde olduğu belli olan,sürekli siyah takım elbise giyen ve siyah bir Mercedes ile dolaşan,az konuşan,geçmişinden hiç bahsetmeyen,girdiği her mekanda sözü geçen ve saygıyla karşılanan,kasıntının teki ( yazarken ben yoruldum ) .. geçmişinde bir takım sırlar var onu anladık,ama kitabın bayağı bir sonuna doğru anladık..

Karissa Reed, on sekiz yaşında üniversiteye giden, Melody adında gereksiz bir oda arkadaşına sahip, ergenlikten henüz çıkamadığını düşündüğüm ( özellikle kitabın ilk yarısında) bir kızcağız,korku saplantısı olan sorunlu bir annesi var,bir yerlere yerleşme korkusu,büyük şehir kokusu,yabacı insanların korkusu, kadının bu kadar takıntılı olmasının nedenini sonlara doğru öğreniyoruz ...

Vitale, Karissa'nın hayatına,hızlı bir şekilde giriş yapıyor,ve jet hızıyla sayılacak bir sürede aralarında bir ilişki başlıyor, ilişki kelimesini kullandım, zira ben bu ikili arasında bir aşk hissedemedim, fakat cinsellik oldukça yoğun, oldukça sert ve çoğu zamanda ürkütücü bir biçimde tam merkezde duruyor, ama cinsellikteki bu tutkusuna rağmen, Vitale bugüne kadar okuduğum en ruhsuz karakter.( biraz ruh transferi şart kendisine :)

Adam kapalı bir kutu gibi, hakkında bir şeyler öğrenmek için dedektif gibi iz sürmeniz gerekiyor,söylediği sözlerden, yaptığı telefon konuşmalarından bir şeyler çıkarmaya çalışıyor insan..

Vitale in çekim alanına nasıl girdiğinizi, her şeyin ne zaman onun kontrolüne geçtiğini farketmiyorsunuz bile,avına usulca yaklaşıp ürkütmeden avucunun içine alan biri, Bence Vitale'in rengi ne siyah, nede beyaz, tam rengi gri..

Okuduğum, bazı yorumlarda adamın ne sapıklığı kaldı ne sübyancılığı ne tecavüzü,fakat ben aynı fikirde değilim zira kızımız Karissa on sekiz yaşında, aklı başında,her şeyi rızasıyla kabul eden,hatta çoğu zaman Vital'den daha ateşli biri.. hiçte kurban rolüne bürünmesin canım ciğerim yemezler :)


Yazar sonlara doğru, ters köşeler yapmış,bazı taşlar yerine oturuyor, Vitale'in Karissa nın hayatına neden birden bire girdiği,hiç bir şeyin tesadüf olmadığı,hatta işin içine aileleri ve intikam olgusunu da katarak, tam olmasa da, okuyucuyu merakta bırakan bir kaç soru cevaplanmış oluyor..

Bakalım ikinci kitapta nasıl gelişmeler olacak :)




RUHUMDAKİ CANAVAR YORUM İÇİN Tık Tık




PUANIM




5 yorum:

  1. Okumayan bir ben kaldım , ben de bugün yarın okurum herhalde :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim : ) bakalım kitap hakkında senin düşüncelerin ne olacak, merak ediyorum :)

      Sil
  2. Sonunda benim gibi düşünen biri :))) Herkes kitapta aşkı hissettiğini yazmış ama ben öyle düşünmüyorum.Vitale soğuk ve ruhsuzdu.Aşkım dediğinde bile o duygu yoğunluğunu hissedemedim.Kız bence çok uyanıktı.Bulmuş yağlı kapıyı hiç bırakır mı? Bütün kitap boyunca yedi,içti, gezdi bu adam ne iş yapıyor diye sorgulamadı bile.Yine de ikinciyi okurum.Yorum için eline sağık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğun ve yorumda bulunduğun için asıl ben teşekkür ederim :) Aynen, ben aşk falan hissetmedim, hoş hangi ara,neyine aşık oldu kızın, ben onu bile anlamadım :) söylediğin çok doğru,adamın ne tür bir işe bulaştığını hissetti ama girdiği her yerde baş köşeye oturtulmak hoşuna gitti,sorgulamaya gerek görmedi. Kısmet olursa ikinci kitabı da okumak istiyorum,bakalım bizim Vital'e biraz ruh yüklemesi yapabilecek mi yazar :))

      Sil
    2. Rica ederim.Keyifle okudum :))) Bu arada biraz ruh yüklemesi hiç fena olmaz.Böyle donuk karakterleri sevmiyorum ama ikinci kitaptan ümitliyim ;)

      Sil