Sayfalar

HUYSUZ VE RUHSUZ - YORUM

Tanıtım

İnadına Aşk dizisinin senaristi Nehir Erdem'den yepyeni bir aşk hikâyesi, Huysuz ve Ruhsuz…Savaşamadıkları Tek Şey Tutkularıydı. Bir kadın erkeklere karşı huysuz, aşka karşı acemiyse ortaya büyük bir sorun çıkabilir. Üstelik o kadın hem çok güzel, hem de masumsa bu sorun adamın başına bela olabilir… "Ukala, ruhsuz, kasıntı adam. Sinir bozucu pislik. Bencil, kalın kafalı…" Kalın kafalıdan sonrasını duymayan Yağız sırıtarak mırıldandı."Ben de sana deli oluyorum Huysuz hatun…"Ve bir adam kadınlar konusunda uzman, aşkta ruhsuzsa ortaya büyük bir sorun çıkabilir. Üstelik o adam yakışıklı ve karşı konulmazsa bu sorun çok tehlikeli olabilir.

Yazarı: Nehir Erdem
Yayınevi: Müptela Yayınları
Goodreads Puanı: 4.27
Safa Sayısı: 448









  Kitabın kilit bölümleri, zorlama olmasaydı ve mantığıma ters düşmeseydi, tadından yenmezdi, ama yinede çok eğlenceli ve güzel bir kitaptı haksızlık etmeyeyim :))

Doğa kızımız bir iç mimar, aile işinde çalışmak yerine kendini göstereceğini düşündüğü ünlü Korkut Kardeşlerin şirketinde çalışmak istiyor, ilk gün Yağız Korkut ile olan tanışması ve akabinde yaşanan tatsızlık bana biraz zorlama gibi geldi, yani iş başvurusu yaptığın gün patronun odasını dinleyip, son hız içeri dalıp, adama ağzına geleni saydırıp, elini tehdit eder gibi göğsüne dürtüp, üstüne birde adamı kendine aşık etmek, zorlamaların ilkiydi :)

Yağız,aile şirketinde kardeşi ile birlikte çalışıyor, bir tatil köyü projesi var ve doğa'nın çizimleri tamda adamın hayalini kurduğu türden, ilk gün kızın deneyimsizliğinden dem vurup bir iki laf sokunca ki doğa o sırada kapıda kulak misafiri , aralarında yaşanan tatsızlık ve kızın ona haddini bildirmesinden sonra ne hikmetse ışık hızıyla kıza tutuluyor, ertesi gün kızın kapısında alıyor soluğu, tanıdık geldi mi bu sahne :)

Kitabın ilk yarısını okudukça inadına aşk dizisi canlandı gözümde, Doğa bildiğin Defne, kızın erkek kardeşlerini oludukca Çınar ve Toprak geliyor insanın gözlerinin önüne, bazı cümleler neredeyse aynı kullanılmış, zaten kapak fotoğrafı da aynı Yalın :)

Bu kısımda spoiler vereceğim ona göre : ))

Kitabın diğer zorlama kısımları ise , Doğa ve Yağız arasında başlayan aşkın, tamamen saçma sapan bir olay yüzünden bitmesi, hiçbir mantığı yok, sırf yazılmış olmak için yazılmış bir kötü kadın karakteri var ortada , akabinde kızın ortadan kaybolması, hamile olduğunu öğrenmesi ve kimseye haber vermeden doğurması ile üzerinden geçen üç koca yıl, yani kızın ailesi bildiğin taş fırın ailesi, bunca gizliliği nasıl başardın,böyle önemli bir olayı söylememek ne cesaret, bu arada Yağız her yerde kızı arıyor ve hala deliler gibi aşık...

Yukarıdaki saçma kısımları görmezden gelirsek, girişte söylediğim gibi güzel ve eğlenceli bir kitaptı :))

ikilinin birlikteyken geçirdiği zamanları sevdim, aralarındaki aşk güzeldi, Yağız'ın küfürbaz ağzı bile sorun teşkil etmedi, hatta kitabın en eğlenceli kısımlarıydı diyebilirim , aslında Yağız karakterini Doğa'dan daha çok sevdim, adam geçen üç yılın acısını biraz daha çıkarabilirdi bence, zira kız bunu fazlasıyla hak etti.


Bu arada kitabın en güzel taraflarından biride çok çabuk okunması, cümleler sizi boğmuyor :))


Puanım




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder