Sayfalar

YABANCI - YORUM


Tanıtım

Uzaylılar insanlarla iki yıl önce bağlantı kurdu. Şimdi de dünyalı cara, onlardan birini evinde misafir etmeye hazırlanıyor. 
Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L'eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L'eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L'eihrli öğrenci Aelyx'in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası. Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx'i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zorunda kalacaktır.
Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara'nın artık tek arkadaşı Aelyx'tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx'in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.


Yazarı: Melissa Landers
Çevirmeni: Demet Orhan
Orjinal Adı: Alienated
Yayınevi: Go Kitap
Goodreads Puanı: 4
Seri Sıralaması: 1/3
Safa Sayısı: 423




Kitap, beklentilerimin biraz altında çıktı diyebilirim , son yüz sayfaya kadar ağır ilerledi, okul ve ev arasında gidip gelen, biri dünyalı diğeri dünya dışı öğrenci bir çiftin günlük rutinlerini okudum, birbirlerini tanımaları, yakınlaşmaları,aşık olmaları, yani sizi aşırı merakta bırakıp heyecanlandıracak bir olay örgüsü yoktu, ama kızın okulda herkese karşı Aelyx'yi savunmasını sevdim, kendi ırkına karşı çocuğu ezdirmedi :)

Aelyx bir L'eihrli, yakışıklı, akıllı ve karizmatik bir genç, bu gezegenin sakinleri kısa bir zaman önce Dünya'lılar ile iletişime geçerek belirli teknolojik konularda karşılıklı yardımlaşma örneği sergilemişler, bunların başında, kanser hastalığına çare bulmak var, mesela Cara yani dünyalı güzel öğrenci kızımız, annesinin hastalığının iyileşmesini bu varlıkların teknolojilerine borçlu, sonrasında öğrenci değişim programı girmiş devreye, onlardan bazıları dünya'da eğitim alırken bizlerden bir kaç öğrencide onların gezegeninde eğitim almayagitmiş, ama işin gerçeği L'eihr'lilerin akıllarında farklı bir plan var..

L'eihr halkı eskiden tıpkı bizim gibi, dengesiz, açgözlü, yıkıcı, bencil varlıklarmış...
valla kitapta öyle yazıyor halbuki pamuk gibiyizdir : )) şartlar böyle olunca Yazgı olaylarını kontrolünü ele almış ve klonlama yöntemiyle çoğalmaya başlamışlar yani seçici üreme programı, sadece zeki ve duygusal anlamda olanların çoğalmasına izin verilmiş, ama zamanla bir çok duygu yok olmuş, sevgi, aşk, dokunmak hissetmek gibi ..

işte dünya'lılar burada devreye giriyor, bu varlıklar L'eihr halkı ile Dünya halkının çiftleşmesini istiyorlar, yani dünya'lı ve uzaylı'lardan oluşan bir melez kolonisi oluşturmak, kaybettikleri duyguları bu şekilde geri kazanmayı amaçlıyorlar..

Zamanla okulda ve sivil halk arasında L'eihr'lilere karşı ayaklanma başlıyor, sonrasında bu ayaklanma bir L'eihr'li öğrencinin hayatını kaybetmesiyle şiddetleniyor, Aelyx' nin hayatı tehlikede olduğu için gezegenine dönmek zorunda kalıyor ama yanında Cara ile birlikte zira kız tüm Dünya'ya karşı Aelyx'nin yanında yer alıyor, ama Aelyx'nin dünya'lıların geleceği ile ilgili kızdan sakladığı önemli bir gerçek var...

Kitap her ne kadar yavaş ilerlese de güzeldi, bu türü sevenler beğenecektir :)


Puanım





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder