Sayfalar

SONUNA KADAR - YORUM

Tanıtım 

Ailenize ait İtalyan restoranının işleri çok kötü ve siz her şeyi düzeltmek için işin başına geçtiniz. Çalışanları idare etmek çok zor çünkü hepsi ya akraba ya da eski bir tanıdık. Garsonluk yapan kardeşiniz kız arkadaşıyla görüşmek için sürekli işi savsaklıyor. Barmense sigara tiryakisi. Durmadan sigara molası verip barı boş bırakıyor. Hepsinin yerine çalışmak ve müşterileri memnun etmek zorundasınız.

Yine de şefin açığını kapatmanız çok zor. Zaten o da karısıyla kavga etmiş ve sinir bozukluğundan bütün yemeklerin baharatını ve tuzunu fazla kaçırıyor. O kadar fazla kaçırıyor ki, müşteriler durmadan su sipariş ediyorlar.

Boş masalardan birine bir kadın ve bir adam oturuyor. Kardeşiniz ortalarda olmadığı için masanın siparişini almaya gidiyorsunuz. O anda, üç yıl önce, sadece size aşık olduğu ve siz sorumluluk istemediğiniz için terk ettiğiniz kadınla göz göze geliyorsunuz. Üstelik karşısında oturan kıl kuyrukla da sevgili gibi görünüyor.

İşte size Gavin Luciano'nun hikâyesi. Ama bu hikâyeye biraz acı katabiliriz. Gavin'in karşısında bulduğu kadın, yani Miranda Storme, son yılların en beğenilen restoran eleştirmeni. O akşam şefin bol baharatlı spesiyalini yedikten sonra içinde yeninden alevlenmeye başlayacak olan terk ediliş acısı bütünüyle gerçek. Bu gerçek de onun ilham kaynağı. Alacağı intikam için. Sonuna kadar…


Yazarı: Jennifer Probst
Çevirmeni: Yaprak Yılmaz
Orjinal Adı: All The Way
Yayınevi: Nemesis Kitap
Goodreads Puanı: 3.74
Seri Sıralaması: -
Safa Sayısı: 295










Klasik bir aşk hikayesi daha :))

Gavin Luciano'nun geçmişinde kaybettiklerini aklı başına geldikten sonra geri kazanma çabasını okuyoruz, sırf kendisini sevdiğini söylediği için terk ettiği bir kız arkadaşı var adı Miranda,bağlanmaktan korktuğu için kızı öylece bırakıp gitmiş, hem kızı hem kendi ailesini ve ailesine ait italyan restoranının işlerini her şeyi yarıda bırakıp kaçmış..

Gavin her şeyi geride bıraktıktan sonra dünya yı dolaşmış en son Hindistan'a gitmiş orada karma felsefesini öğrenip oradaki hayatları görünce geçmişiyle yüzleşmeye, kendi karmalarını temizlemeye karar vermiş, tabi bu arada Miranda yı ne kadar çok sevdiğini aklından bir an bile çıkmadığını öğreniyoruz, Gavin en sonunda ülkesine geri dönmeye karar veriyor ama tam üç yıl sonra ..

Öncelikle batmakta olan aile restoranının başına geçiyor ama bu iş göründüğü kadar kolay değil, restoranın kurtulması için neredeyse üç ayları var fakat sürekli işi savsaklayan bir erkek kardeşi, boş vermiş bir barmeni,her yemeğin tuzunu kaçırıp müşterilerin sürekli su sipariş vermelerini sağlayan bir de restoran şefi var :))

Bu arada Miranda'yı sürekli göz hapsinde tutuyor ama henüz cesaretini toplayıp karşısına çıkabilmiş değil, fakat Miranda o gece restorana gelince karma devreye giriyor, kız oranın Gavin'in ailesine ait olduğunu bilmiyor,zira onlarla hiç tanışmamış,ve Gavin'in geri döndüğünden de haberi yok...

Fakat Asıl karma şu ki Miranda son yılların en beğenilen restoran eleştirmeni, ve o gece piyango Gavin'in ailesine ait restorana vuruyor, malum restoranın durumu içler acısı ve kızımız köşesinde bunu belirtmek zorunda, tabi Gavin'le göz göze geldiklerinde geçmiş yeniden canlanıyor terk edilmenin acısı, unutamadığı aşkı ve alınması gereken bir intikam olayın seyrini değiştiriyor : ))

Klasik bir aşk kitabından öteye gidememiş, akılda kalıcı hiç bir sahne yada olay örgüsü yok, uzatmak için eklenen gereksiz diyaloglar kafa yoruyor, yazar aralarındaki aşkı aktarabilmeyi başarmış ama yinede kızımızın bir iki hayır dan sonra hemen affetmesini çok gerçekçi bulmadım, bırak aylarca sürünsün üç yılın acısını çıkar değil mi, ama nerdeee :))



Puanım




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder