Sayfalar

SEN BENİMSİN - YORUM

Tanıtım
Mardin'in uçsuz bucaksız toprakların da bir yara gibi kanayan aşkın hikâyesi... 
Ayaz Beyzade; Mardin'in en büyük aşiretine ve gücüne sahipti. Sahip olduğu ve olabileceği onca şeye rağmen, elini dahi uzatmaması gereken şeyi istiyordu… Ona bir nefes kadar yakınken bir ömür kadar da uzaktı. Bu aşkın onunla birlikte etrafında ki herkesi yakacağını biliyordu ama o çoktan yanmaya hazırdı. Alevler arasında kalıp küllerinde boğulmaya da razıydı.Kader; henüz küçük yaşındayken kaçarak savaşmayı öğrenmişti. Her seferin de daha fazla yorulmayı ve kaybedeceğini bile bile onunla savaşmak… Yüreğinde ki korku Ayaz ile her gün büyürken ona hiç ummadığı bir anda muhtaç kalmıştı. Ama bir gün korkularının Ayaz'ın aşkıyla yok olacağını nereden bilebilirdi ki? 

Yazarı:Betül Eldoğan
Yayınevi:Parola Yayınları
Goodreads Puanı:3,33
Sayfa Sayısı:528







Kitabımızda, Mardin'in öfkesiyle dillere destan, Ayaz ağasının, amca kızı Kader'e neredeyse saplantı derecesine varan aşkını okuyoruz, aralarında altı yaş var ve Ayaz, Kader'in doğduğu gün, onu gördüğü anda kıza vurulmuş, yıllarca, Kaderin büyümesini ve reşit olmasını beklemiş, kitaba başladığımızda Kader bir lise öğrencisi , bir olay sonucu evleri yandığı için, bir süreliğine amcasının konağında yaşamak zorunda kalıyorlar ki bu aynı zamanda  Ayaz'ın yaşadığı konak oluyor, ayrıca bu yangının arkasında Ayaz var mı yok mu oda bir süre kafalarda soru işareti olarak kalıyor...

 Ayaz, kız kendisine bu kadar yakın olunca, ona olan aşkını derin sevgi sözcükleriyle,dokunuşlarıyla anlatmaya çalışıyor, adam ağaların romeo'su neredeyse :) ama kızımız çok narin, kafası yerden kalkmayan, beni deli eden saflığın dağ başını aşmış hali, ne bileyim insan biraz sıcaklık duyar, bir iki güzel bakar, ama yok, Ayaz bağırdıkça bu tırsıyor, tamam Ayaz biraz deli hatta bayağı deli, kız da zaten adamın hort zort bağırmalarından tırsıyor, ama adamı kışkırtmaktan da geri kalmıyor, bir Hakan olayı vardı ki orada, ortalığı yatıştıracağım diye Ayaz'dan gizli yaptığı şey çok saçmaydı, bende Ayaz'ın yerinde olsam farklı davranmazdım, ille Ayaz'ı haklı çıkarıcağım :))

Bizim kız ,yıllarca adamın  yüzüne bakmamış, bir bellemiş ben seni abi gibi görüyorum, hay görmez olaydın adamı yedin bitirdin :) gerçi sonradan aklı başına geldi ama şu utangaçlığı suyunu çıkardı..

 Aslında güzel bir kitaptı, ama kurguya bakacak olursak kitabın bu kadar kalın olmasına hiç gerek yoktu, hele sonlara eklenen yıllar yıllar sonrası kısmında biraz sıkıldım açıkçası..

Özellikle bu kitap için söylemiyorum ama okuduğum bir çok kitapta şöyle bir sorun var, özellikle konusu doğuda geçen kitaplarda, kadın karakterleri saf ve masum göstereceğim diye aptallık sınırına doğru itekliyorlar, aradaki ince çizgi çoğu zaman geçiliyor maalesef :(


Puanım



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder