Sayfalar

BAŞLAYANLAR - YORUM


Tanıtım

gençler, yani Başlayanlar. Anne babaları öldü, beş paraları yok ve açlar.
Onlar hayatta kalabilmek için her şeyi yapmaya hazırlar. Callie'nin tek umuduysa bir beden bankası. Burası, yeniden genç olmak isteyen Sonlayanlar'a, kiralama yoluyla genç bir beden veriyor. Callie de bedenini kiraya veriyor çünkü paraya ihtiyacı var, hasta kardeşine bakabilmek ve yaşamını devam ettirebilmek için.
Kiracısı ise, Callie'nin bedenini bir cinayet işlemek için kullanmanın peşinde. Callie sistemde çıkan bir hata sonucu birden kendi bedeninde uyanıyor ama kiracısı hala sisteme bağlı. Şimdi tek bedenin içinde iki kişi var, bir de önlenmesi gereken bir cinayet.



Yazarı: Lissa Price
Çevirmeni: Kadir Yiğit Us
Orjinal Adı: Starters
Yayınevi: Dex Yayınları 
Goodreads Puanı:3.91
Seri Sıralaması:1/2
Sayfa Sayısı: 338








Biyolojik bir savaş sonrasında dünya üzerinde sadece gençlerin ve yaşlıların hayatta kaldığı ve bu kimsesiz kalan gençlerin yani Başlayanlar'ın para için "Beden Bankası" adı verilen bir yerde, genç bedenlerini, çoğu yüz yaş civarı olan yaşlı müşterilere yani Sonlayan'lara kiraya vermelerini anlatan bir kitaptı, tabi bu Beden Bankasında çok işler dönüyor...

Callie de bu gençlerden biri, erkek kardeşine bakabilmek için para karşılığında bedenini kiraya veriyor ve sonrasında bedenini kiralayan kişiyi duyabildiğini fark ediyor ve bunun sonucunda, bu yaşlı kadının aslında bedenini, cinayet işlemek için kiraladığını anlıyor..

 Bir bedende iki kişi, biri katil olma derdinde diğeri onu durdurma ve sonrasında olaylar karmaşık bir hal alıyor, tüm bu karmaşanın içinde Callie'nin karşısına Black adında biri çıkıyor ve aralarında bir yakınlaşma başlıyor,fakat sonradan Black hakkında öğrendiğimiz şok edici bir gerçekle olayların seyri tamamen değişiyor..

 İkinci kitapta Black'le dolaylı olarak bağlantılı, büyük bir sürpriz daha var onu şimdiden belirteyim, bu sürprizin adı "Hyden" ki ben kendisini çok sevdim :) 

 Güzel bir kitaptı ama eksikleri de vardı, yazarın distopik bir dünyayı tam olarak yansıtamadığını düşünüyorum yani o biyolojik savaş ve sonuçları beni pek tatmin etmedi, ayrıca Callie karakterine de hiç ısınamadım :)


Puanım: 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder