Sayfalar

ÇÖL RÜYASI AŞKIN GİZEMİ - YORUM



TANITIM


Omar’ın aşkı , cennet mi yoksa felaket mi?
Serap bir rüyayı yaşıyor, masmavi gözlerinde kendini kaybettiği Omar’a “evet” dedi. O artık Serap Al-Ahdal. Sahibi olduğu otellerin, köşklerin, sarayların sayısını bile bilmiyor.
 
Ama bu rüyanın üzerinde kapkara bulutlar dolaşıyor ve Serap’ın kafasındaki sorular bir türlü yok olmuyor.
 
Omar’ı gerçekten de tanıyor muyum?
Dubai’den neden dönemiyoruz?
O zarfı kim gönderdi?
Her şey yalan olabilir mi?







YORUM


Serinin ikinci kitabına çiftimizin balayında yaşadığı küçük bir alıkonma olayıyla başlıyoruz, belli ki azıcık aksiyon olsun diye yaratılan bir sahneydi :) 

Bence bu serinin tüm karakterleri çok sevimsizdi ama Omar'ın hala kızı Khalida açık ara önde önde gidiyor. Omar ile evlenmenin hayalini kuran, işler istediği gibi gitmeyince Serap'ın karşısına çıkıp kendisine kuma olabileceğini söyleyen bir cibiliyetsiz kendisi, ailede onun kadar hasta ruhlu olanlar Omar'ın annesi ve bol eşli iğrenç amcası . 

Kitabın sonlarına doğru üçüncü kitabın temelini oluşturabilecek bir olay yaşanıyor, Serap gizli bir odada Omar'ın yazdığı bir günlük buluyor, günlükte Omar'ın daha önce başka bir Türk kızına aşık olduğu ve bir aldatılma olayından sonra ayrıldığı yazıyor. 

Kitabın geneline baktığımızda yine insanı tatmin etmeyen bir kurgu hakim, yani elle tutulur bir olay örgüsü yok ve bu ikilinin aşkı bana hala inandırıcı gelmiyor, Ama her zaman söylediğim gibi, herkesin her kitaptan aldığı tat farklıdır, okuyup siz karar verin 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder