Sayfalar

SİYAH KAR - YORUM


TANITIM

Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değiştirirsiniz ya da geçmişin gölgesini…
“Son bir kez daha gördüm karlar arasındaki yüzünü. Bu kez konuşmadı. Menekşe gözleri her şeyi açıklıyordu. Çok geç kaldın diyordu sanki. Çok geç kaldın.”
İkizlerin birbirini hissettikleri söylenir. Tıpkı gazeteci Jillian Chambord’un, korkunç bir rüyadan karlı sabaha uyandığında ikizi Isla’nın başının dertte olduğunu hissettiği gibi. Yollarını ayırdıktan altı sene sonra Samuel Kelly’nin dedektif olarak Jillian’ın karşısına çıkması iyiye işaret değildir. İkizi Isla, iki genç kızla birlikte İsviçre’den Paris’e giden gece yarısı ekspresinden kaçırılmıştır.
Jillian, acı bir geçmişi paylaştığı ikizini bulmaya çalışırken, Yılbaşı Arifesi’nde tarihin yeniden yaşandığını keşfeder. Çünkü 1937 yılında Isla gibi başka bir genç kız iki kişiyle birlikte aynı trenden kaçırılmıştır. Jillian ve Samuel, olayı çözmek için gece yarısında Doğu Ekspresi treninde yolculuk ettiklerinde kendilerini çok farklı bir durumda bulurlar. Onlar artık 1937 yılındadır… Jillian bu zorlu yolculukta ikizini kurtarmaya çalışırken, Samuel’e olan hislerini dizginleyebilecek midir? Dahası artık onlar için bir gelecek var mıdır?
Siyah Kar, muhteşem kurgu ve etkileyici anlatımıyla aile bağlarının önemini vurgulayan, sevdiklerimiz için neleri göze alabileceğimizi gösteren zaman ötesi bir roman.     






YORUM

Güzel bir kitaptı yazarın kalemini beğendim, bir kitabi daha var türkçeye çevrilen onu da okumak kısmet olur umarım....

 Annelik vasfından yoksun bir kadın tarafından büyütülen ve kötü bir çocukluk ve genç kızlık hayatı geçiren ikiz kız kardeşler, geçmişlerine ait büyük bir sır yüzünden zamanla birbirlerinden  kopuyor, Jillian mesleğinde başarılı bir gazeteci olurken, Isla zengin sevgililer, gösterişli bir yaşamla zirvelere oynayan bir kız haline geliyor, tabi bunların hepsi geçmişinde yaşadığı trajedinin üzerini kapatmak için seçtiği bir yol... 

Jillian yıllar önce yaşananlar yüzünden ayrılmak zorunda kaldığı, dedektiflik yapan erkek arkadaşı Samuel'i karşısında görünce ona olan hislerinin geçmediğini fark ediyor, ardından ondan içlerinde ikizinin de  bulunduğu üç kızın, İsvicre'den Parise giden gece yarısı ekspresinden kaçırıldığı haberini alınca artık geçmişiyle yüzleşmelerinin zamanının geldiğini anlıyor ve asıl olay bundan sonra başlıyor .. 

2012 yılından 1937 yılının Doğu Eksperesine gizemli bir yolculuk, geçmişte işlenen, günümüzle ve kendi geçmişleriyle bağlantısı olan başka bir kaçırılma vakası ve ikizlerin arasındaki ruhani bağında devreye girmesiyle merak uyandırıcı bir kitap ortaya çıkıyor




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder