Sayfalar

GRİNİN ELLİ TONU - YORUM




Tanıtım 

Edebiyat öğrencisi Ana Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana'nın güzelliğine, zekâsına ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder ancak şartları vardır…

Grey'in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğrayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çok uluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken Ana, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.



Yazarı: E.L.James

Orjinal Adı: Fifty Shades Of Grey
Goodreads Puanı: 3.70
Seri Sıralaması : 1/3
Sayfa Sayısı : 576
Yayınevi : Pegasus Yayınları










Yorumum 


İçeriğindeki cinselliğin yoğunluğundan dolayı okumakta kararsız kalanlara şunu söylemek isterim, kitaptaki bdsm gözünüzü korkutmasın zira tüm dikkatiniz ; 

Christian'ın Ana'ya olan aşkına, tutkusuna, onu tüm Dünya'dan koruma içgüdüsüne ve aynı Dünya'yı onun saçının tek teli için yakabileceği üzerinde olacaktır .


Ayrıca Christian'ın geçmişinde yaşadığı travmayı öğrendikçe bazı şeyleri daha iyi anlamaya başlayacaksınız. Ben seriye bayıldım : )


Eleştirenler için sunu söylemek isterim, kitaba yüzeysel bakan biri tabi ki porno görecek, bdsm görecek, ama bir kitabı okurken karakterleri ile empati kurabilirsen, acılarını da görebilirsin,yaşadığı travmaları da, mesela Christian'ın geçmişinde yaşadığı travmayı öğrendikçe, Ana'ya olan aşkına, tutkusuna ortak oldukça, bazı şeyleri daha iyi anlayıp, farklı bir gözle bakmaya başlıyoruz : ) 


Ayrıca bu tarzı seviyorum ama içinde bdsm olmasın diyorsanız Sylvia Day'in Crossfire serisini tavsiye ederim, serinin 4. kitabı 2015 yazında raflarda olacak : )



PUANIM









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder