Sayfalar

KEŞKE GERÇEK OLSA - YORUM




Tanıtım 


İşten eve yorgun döndüğünüz bir gün, banyo dolabınızın içinde bir kadın bulsanız ne yapardınız? Hele bu kadını sizden başka kimse görüp sesini duyamıyorsa? Genç ve güzel bir doktor olan Lauren, bir trafik kazası sonucu bitkisel yaşama girer ve çalıştığı hastaneye getirilir. Laurenin bedeni hastanenin yoğun bakım odasında yatarken ruhu özgürce dolaşmaya başlar.

 Laurenin ruhunun en önce gittiği yer elbette yıllarca oturmuş olduğu, ama bitkisel yaşama girdikten sonra genç Amerikalı mimar Arthura kiralanmış apartman dairesidir. Ayrılmaz bir ikili gibi birlikte yaşamaya başlayan Lauren ile inanılmaz olana inanan Arthurun arasında duygusal bir yakınlaşma olması kaçınılmazdır. 


Öte yandan Laurenin görünmez bedeniyle katıldığı bu birliktelik, genç adamın başını derde sokmakta gecikmeyecektir. Kimi zaman güldüren, kimi zaman hüzünlendiren anlatımıyla Keşke Gerçek Olsa modern bir peri masalı.

Yazarı: Marc Levy
Orjinal Adı: If Only It WereTrue
Goodreads Puanı: 3.60
Seri Sıralaması : 1
Sayfa Sayısı : 206
Yayınevi : Can Yayınları










Çok uzun yıllar önce okuduğum bir romandı :)

Kitapta geçirdiği bir trafik kazası sonucu,komaya giren acil servis doktoru Lauren'ın sıra dışı hikayesi anlatılıyor, sıra dışı diyorum çünkü Lauren'ın, kalbi aslında kaza sırasında durmuştu, ve müdahale eden ekip genç kadının bedenini tam morga götürmek üzereyken birden nefes alp verdiğini fark etmiş, olaylar da bundan sonra başlamıştı..

Lauren yapılan ameliyat sonrasında bir türlü uyanamamış ve komaya girmişti, fakat asıl olay kadının bedeni koma halindeyken ruhunun özgürce dolaşabilmesi dir, kimse onu farketmeden istediği yere gitmektedir.

Romanımızın erkek karakteri Arthur, bu ikilinin tanışmaları inanılmaz bir şekilde oluyor nasıl mı, Lauren'ın ruhu Arthur'un evinde, bizzat adamın kıyafet dolabında bitiveriyor, aslında genç kadın Arthur'un kendisini görebilmesine şaşırıyor. Ve şu sözler dökülüyor dudaklarından;

"Söyleyeceklerimi anlamak kolay değil, kabul etmekse olanaksız: ama öykümü dinlemeye, bana güvenmeye razı olursanız, belki sonunda bana inanırsınız: ve bu çok önemli, çünkü farkında değilsiniz ama dünya üstünde bu sırrı paylaşabileceğim biricik insan, sizsiniz.”

Hikayenin gerisini Arthur'la birlikte bizde öğreniyoruz :)



Devam Kitabı " Sizi Tekrar Görmek" henüz okuyamadım


                   


    PUANLAMA
             







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder