Sayfalar

AŞK VE GURUR - YORUM







Tanıtım 


Jane Austen, 18. yüzyıl romancılığına modern bir kimlik kazandıran ilk yazar olarak kabul edilir. Sıradan insanları, hayatın günlük telaşını incelikli, mizahi üslubuyla anlatır. Bu sebeple romanları günümüzde dahi okurların vazgeçemediği klasiklerden olmuştur. Batı Edebiyatının en çok ilgi uyandıran ve merak edilen kadın kahramanlarından birisidir Elizabeth Bennet. 

Aşk ve Gurur ise; orta sınıftan bir aileye mensup Elizabeth Bennet ile soylu ve varlıklı Fitzwilliam Darcy arasında geçen gerilimli bir aşk hikâyesini konu eder. Unutulmaz bir aşkın çerçevesinde aile, toplum, servet gibi kavramların insanın sosyal hayatındaki etkilerini de tartışan roman, okura lezzetli bir okuma keyfi yaşatıyor.




Yazarı: Jane Austen
Orjinal Adı: Pride And Prejudice
Goodreads Puanı: 4.23
Seri Sıralaması : -
Sayfa Sayısı : 400
Yayınevi : Antik Yayınları














Dönem romanları içerisinde bence en iyi olanıydı,Karakterler arasındaki duygu geçişleri çok iyi yansıtılmıştı,Elizabeth'in dik başlı asi halleri,zekası ve sivri dili karşısında, Darcy'nin, Gururlu ve asil duruşu, her hareketi her bakışı aksini ispat etsede, Elizabeth'e taviz vermeyen görüntüsü, bu ikilinin ateşle barut misali ortalarda dolaşmasına neden oluyordu :) 

Karşımızda, tamamen yanlış anlamalar yüzünden Aşkı ve Gururu arasında bocalayan bir Elizabeth ve tüm sert görüntüsüne rağmen ona olan aşkını gizlemeyen yakışıklı bir Darcy var :)

Ayrıca İşin içine kalabalık Bennet aileside dahil  olunca  (özellikle annesinin çenesi insanı bayıltır) Elinizden bırakamayacağınız bir roman ortaya çıkıyor :))



      PUANLAMA








4 yorum:

  1. filmini izleyip beğenmiştim kitabını da okuyacam
    keyifli kitap okumalar
    bloguma beklerim
    okurizlergezer.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum için teşekkür ederim, blogunuzu takibe aldım :)

      Sil
  2. Romantik bir roman okumak isteyenlere tavsiyem aşk için bir kaç ön açıcı bilgi alınabilinir,aşkın çıkarsız güçlü karekterler istediğini ortaya koyuyor...

    YanıtlaSil
  3. İlk başta filmini izledim , sonra da dayanamayıp kitabını da okudum vee bayıldım :) Jane Austen tartışmasız döneminin en iyi yazarlarından..

    YanıtlaSil